Ditzum

Een dorp aan de Eems

Prut, prut, prut. Niks anders dan prut. Als het zout is en uit zee komt heet het slik. Zo’n zuigend goedje waar je tot ver over je enkels in kunt zakken. De haven van Ditzum lag er vol mee. De boten lagen er met hun kiel in vastgezogen. Ze lagen te wachten op de vloed, zodat ze weer loskwamen.

Ditzum een dorp aan de rivier, op twee kilometer van de Dollard. Het heeft een paar visrestaurants, een mooie rietgedekte windmolen en twee mogelijkheden om met je camper te overnachten. Op de camperplaatsen is voldoende ruimte, een zelfs voor 45 campers.

Door een machtig grote coupure kom je bij een kleine vissershaven. Met links de scheepswerf van Bultjer, een visrestaurant en rechts de veerboot naar Petkum. Aan de andere kant de jachthaven. De wat dieper stekende schepen lagen met hun kiel vastgezogen in het slik. Het was laagwater.

De veerboot naar Petkum was net geladen. De kapitein keek humeurig. Hij straalde in ieder geval geen enkele vrolijkheid uit. Aan boord één auto van €10,00 enkele reis en verder een paar passagiers van elk een €2,00 voor hetzelfde. Meer was er niet aan boord.

Overal dezelfde taferelen, welke veerdienst je ook neemt.

’t Was vier uur, het touwtje werd losgemaakt, de klep ging omhoog. De schroef sloeg achteruit. Langzaam gleed hij van de kant.

De rust keerde weer.

Wordt vervolgd.

De haven van Ditzum met rechts de veerboot naar Petkum en links de schepen, welke nog gerepareerd moeten worden bij de Werf van Bultjer.
Veerhaven van Ditzum

Camperplaats Ditzum: Stellplatz am Ankerplatz

Camperplaats Ditzum: Hinten den Deich

Direct op de hoogte gebracht worden als er een nieuw bericht gepost is? Vul dan je naam en e-mailadres in bij Niks Missen.