Het 2de eiland

Texel

Het tweede eiland is Texel. Texel is qua oppervlakte het grootste waddeneiland. Je komt er vanaf Den Helder met de modernste veerschepen die de Waddenzee overvaren, te weten; de Dokter Wagemaker en de Texelstroom. De veerdienst wordt onderhouden door Koninklijke TESO. Veel eilanders maar ook vaste bezoekers hebben een of meerdere aandelen in bezit. Afvaarten Texel vanaf 06:00 uur tot 21:00 uur elk heel uur en afvaarten Den Helder vanaf 06:30 uur tot 21:30 uur elk halve uur. Bij drukte extra afvaarten zie: afvaartstijden

Texel vanaf 3.800 meter hoog.

Als je op Texel geweest bent of je wil er eens een bezoek brengen, dan ken je meestal de algemene dingen wel zoals, Ecomare, de dorpen met hun braderieën, het strand, het bos en nog wat van dat soort. Best leuk voor een eerste kennismaking. Maar er is veel meer, met leuke achtergrond informatie. Ik ga u daar de volgende keren over vertellen. Stukje bij beetje. In een keer alles is niet leuk. Eerst wat anders.

Wanneer? Binnen niet al te lange tijd.

Direct op de hoogte gebracht worden als er een nieuw bericht gepost is? Vul dan je naam en e-mailadres in bij Niks Missen.

BvdW13