Cornfield Range

Vliehors – Vlieland§

Cornfield Range; Maïsveld Schietbaan. Geen maïs te vinden. Zou het Maaiveld Schietbaan moeten zijn? We zijn boven Vlieland en wel boven de Vliehors, de NATO schietbaan, waar ze wel eens per abuis de bemande verkeerstoren onder vuur namen.

“Hallo!” “Ja?” “Verkeerd doel!” “OK, Sorry!” Veel schade en een paar geschrokken verkeerslijders, die nu extra frisse lucht binnen krijgen. Er wordt een onderzoek ingesteld. Opletten mannen.

Ik ben in het vliegtuig een zwijgzaam type. Ik zeg nooit zo veel. Ten eerste zegt mijn maat ook weinig en als hij wat zegt praat hij tegen onzichtbare mensen.

Ik kijk dus maar naar beneden, daar is wat te zien. Je ontwaart er vreemde dingen zo vanuit het vliegtuig. Dit bijvoorbeeld: Een ronde cirkel met een tank in het midden en één er naast. Wat is het?

Een cirkel van helmplanten duidelijk zichtbaar vanuit een vliegtuig, door het witte stuifzand. In het midden van de cirkel stank en tank
Schietschijf op de Vliehors

Oud Texelaar Harry Broersma op Vlieland gebeld. Hij werkt op het Kamp. Het kamp van de Luchtmacht. “Er lopen rechte lijnen van rietschermen over de Vliehors en op het eind van zo’n lijn is een ronde cirkel met een tank in het midden. Men komt met de straaljager over de rechte lijn aanvliegen en moet dan op het einde van de lijn de tank in het midden van de cirkel raken”, aldus de simpele uitleg van Harry. 

“Oh, is dat alles?” vroeg ik. “Ja,”zei Harry, “Dat is Alles”.Hij kon er ook niet meer van maken. 

Direct op de hoogte gebracht worden als er een nieuw bericht gepost is? Vul dan je naam en e-mailadres in bij Niks Missen.